Matkakalenteri

25.05.-01.06.2019 la-la

05.07.-07.07.2019 pe-su

15.07.-16.07.2019 ma-ti

14.08.-15.08.2019 ke-to

14.09.-21.09.2019 la-la

29.09.-05.10.2019 su-la

20.10.-26.10.2019 su-la

27.10.-17.11.2019 su-su

ALBANIA – kiertomatka

25.05.-01.06.2019 la-la

1250eur/hlö

Albania on yksi Balkanin niemimaan helmistä, joka kannattaa kokeilla ennen turistimassojen lisääntymistä – ja miksipä ei: kaunis rannikko ja sinisenä kimmeltävä meri, jylhänä kohoavat vuoristot sekä viehättävät pikkukaupungit ja nostalginen maaseutu tarjoavat paljon näkemistä ja kokemista. Maan huikea kehitys viime vuosina ja ikiaikainen historia aina Antiikin Kreikasta roomalaisten ja Bysantin valtakunnasta 1990-luvun tapahtumiin kertovat tarinan, jos toisenkin.

Stalinismi hävitti paljon historiallisia rakennuksia, mutta nykypäivän Tirana on yllättävänkin värikäs ja vehreä. Terassit, kahvilat ja kuppilat sykkivät elämää ja ruokakulttuuri on mainio sekoitus mm. turkkilaisia ja italialaisia vaikutteita saaneita ruokia.

Tiranan lisäksi tämä matka vie arkeologisten aarteiden äärelle, vuoristoon ja rantakaupunki Durresiin – tervetuloa mukaan!

Matkaohjelma:

25.05. lauantai – lento Helsinki – Tirana klo 15:20-16:30.

Lentokentältä jatkamme reilun puolen tunnin matkan päähän Durresin satamakaupunkiin, jossa teemme pienen kaupunkikierroksen ennen majoittumista hotelli Vila Braisiin. Infotilaisuus ja yhteinen illallinen.

26.05. sunnuntai – Kruja ja Slowfood ravintola / maatila Mrizi I Zanave

Suuntaamme vuorille, noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Krujan kaupunkiin, joka on kansallissankari Gjergj Kastriot Skanderbegin synnyinkaupunki. Käymme etnografisessa museossa ja tutustumme ottomaaniaikaiseen elämäntapaan ja rakennustyyliin. Krujan linnan alueella omaa aikaa, samoin kuin basaarikadulla shoppailemiseen.

Linnalta ajamme vielä vähän matkaa pohjoiseen, Mrizi I Zanave ravintolaan, jossa teemme myös tilakierroksen. Ravintolan maatilalla toimii mm. hillotehdas, viinin- ja rakinvalmistus, juustomeijeri, makkaratehdas ja tilan kaikki jauhot jauhaa ekologinen aurinkovoimalla toimiva mylly! Maatilalta ja Fishten kylältä saadaan kaikki raaka-aineet ruoka-annoksiin ja kun istumme pöytään saamme nauttia ehkä Albanian parhaan ravintolan herkuista.

27.05. maanantai – Durres

aamupäivä vietetään tutustumalla Durresiin, joka on maan vanhin kaupunki ja suurin satamakaupunki. Tulopäivänä näimme jo osan laajasta kaupungista ja nyt tutustumme ydinkeskustaan kävellen. Merkittävin nähtävyys on Balkanin suurin Amfiteatteri, joka löytyi vasta 1966. Käymme myös Durresin tuoretorilla ihailemassa tarjontaa ja vilskettä. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa.

28.05. tiistai - Beratin kaupunki ja Cobo Winery

jätämme Durresin ja ajamme Beratiin, joka on maan kauneimpia kaupunkeja ja Unescon maailmanperintölistallakin. Ottomaanityyliset kalkinvalkoiset talot on rakennettu vuorten rinteille Osumi-joen molemmin puolin – Beratia kutsutaankin 1001 ikkunan kaupungiksi. Käymme tutustumassa ”Onufri” ikonimuseoon ja lounastamme ylhäällä linnanmuurien sisäpuolella, jossa edelleen asuu n 30 perhettä.

Lounaan jälkeen jatkamme tunnetulle Cobon viinitilalle, jossa tutustumme viinin ja rakin valmistukseen ja maistelemme Cobon tuotteita. Albaniasta löytyy rypälelajeja, joita ei enää viljellä muualla maailmassa – tästä syystä saammekin maistaa ainutlaatuisen makuisia viinejä.
Iltapäivällä saavumme Vloraan, jossa majoittuminen New York-hotelliin kahdeksi yöksi.

29.05. keskiviikko - Vlora

Vlora on Albanian toiseksi suurin satamakaupunki, ja sijaitsee kohdassa, jossa Adrianmeri vaihtuu Joonian mereksi. Aamupäivällä teemme pienen kaupunkikierroksen ja vierailemme Zvernecin luostarissa. Nautimme vielä yhteisen lounaan ennen iltapäivän vapaa-aikaa.

30.05. torstai - Apollonia ja Tirana

Tänään jatkamme kohti Tiranaa, jossa yövymme kaksi viimeistä yötä. Matkalla tutustumme maan suurimpaan arkeologiseen puistoon Apolloniaan. Illyrialainen Apollonia on perustettu jo 600-luvulla e.kr. ja se on ollut sekä roomalaisten että kreikkalaisten asuttamana. Apollonia tuhoutui 1300-luvulla maanjäristyksessä niin että se hylättiin. Apolloniassa lounas.

Tiranassa majoittuminen hotelli Operaan ja ilta vapaata aikaa.

31.05. perjantai – Tiranan parhaat palat

09:00 lähdemme Tiranan opastetulle kiertoajelulle, jonka jälkeen vierailu kommunismin aikaa esittelevässä Bunkart 1 museossa. Museolta jatketaan Dajtin vuoristohissin ala-asemalle ja noustaan Dajti Express kabiinilla vuorille, jossa istahdamme lounaalle näköalaravintola Ballkonissa. Dajtista palaamme Tranaan, jossa teemme vielä kävelykierrosta kaupungilla sekä vierailemme tuoretorilla matkalla hotellille.

Illalla kokoonnutaan vielä yhteisen illallisen merkeissä.

01.06. lauantai - kotimatka

aikainen aamiainen ja lähtö lentokentälle, josta paluulento 09:05-14:20 Tirana – Helsinki.

Varaa oma matkasi soittamalla 09 872 6465 tai sähköpostilla: matka(a)astor.fi

Matkan hinta on 1250eur/hlö ja siihen sisältyy:

 • lennot Helsinki – Tirana – Helsinki, kirjattu matkatavara 20kg + käsimatkatavara 5kg
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • paikallisen, suomenkielisen oppaan sekä historiallisissa kohteissa paikallisoppaan opastuksen
 • ohjelman mukaiset bussikuljetukset, kierrokset ja vierailut sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset ateriat: aamiainen hotellissa, neljä lounasta ja kaksi päivällistä.
 • matkanjohtajana Antti Haukkamaa

Lisämaksusta:

 • yhden hengen huone 135eur
 • ateriat lennoilla 21eur/hlö meno-paluu

Matka-asiakirjat:
Albaniaan matkustettaessa passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistattehan saamastanne varausvahvistuksesta, että nimenne on kirjoitettu kuten passissa.

Majoitukset:

Durres, Vila Brais -hotelli 4* sijaitsee Durresin historiallisessa keskustassa. Pienessä ja tyylikkäässä boutique-hotellissa on 24 huonetta, kahvila ja ravintola. Hotellin internet-sivut: http://hotelbrais.com/

Vlora, New York hotelli 4* sijaitsee kauniilla paikalla Vloren lahden rannalla n. 4km päässä kaupungista. Terassilta aukeaa hieno merinäköala ja läheiseltä pikkukivirannalta voi pulahtaa uimaankin. Tilavissa huoneissa on parveke, jolta on näköala merelle tai Shushica-vuorelle, satelliitti-tv, minibaari ja ilmastointi. Hotellissa on ravintola ja terassibaari. https://www.hotelnewyork.al/en-gb

Tirana, hotel Opera 4* sijaitsee keskustassa, lähellä Skenderberg aukiota. Elegantissa hotellissa on ravintola ja mukavissa huoneissa minibaari, sateliitti-tv sekä ilmastointi. https://www.hotelopera.al/

Maksu- peruutusehdot:

ennakkomaksu 200eur/hlö kahden viikon kuluessa varauksesta ja loppumaksu 45 vrk ennen matkaa. Mahdollisissa peruutustapauksissa peritään peruutuskuluja seuraavasti:

 • toimistokulut 100eur/henkilö, jos matka peruutetaan viimeistään 60 vrk ennen matkaa
 • ennakkomaksu 200eur/hlö, jos matka peruutetaan 59-30 vrk ennen matkaa
 • 50% matkan hinnasta, jos matka peruutetaan 30-15 vrk ennen matkaa
 • 75% matkan hinnasta, jos matka peruutetaan 14-7 vrk ennen matkaa
 • 95% matkan hinnasta, jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa

Peruutuskulut ovat samat riippumatta peruutuksen syystä – suosittelemme varmistamaan henkilökohtaisen matkustajavakuutuksen voimassa olon ja kattavuuden.

Tämä on matkapaketti, josta Astor oy Matkapalvelu on asettanut vakuuden Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon ( www.kkv.fi ) ja matkalla noudatetaan 01.07.2018 voimaan tulleita matkapakettiehtoja.