Matkakalenteri

29.09.-05.10.2019 su-la

20.10.-26.10.2019 su-la

27.10.-17.11.2019 su-su

KESÄRETKI - Sjundbyn linna ja Fagervikin ruukki

17.08.2019 la

85eur

Kirkkonummen Sanomien suositut kesäretket kotikulmilla saavat jatkoa tänäkin kesänä ja tällä kertaa suunnataan Siuntion ja Inkoon maisemiin.

Tutustumme 1560-luvulla rakennettuun Sjundbyn linnaan ja vierailemme Fagervikin ruukilla, jonka kartano, kirkko, pajat ja puisto sekä punaiset mökit ovat kaunis osa maamme kulttuurihistoriaa. Mukana on paikallisopas, jonka kertomukset siivittävät matkaa ja avaavat alueen historiaa.

Odotettavissa on siis aimo annos kulttuurihistoriaa mielenkiintoisissa vierailupaikoissa sekä paikalisia makuja Sjundbyn jäätelön ja Juhlatalo Holkenin noutopöydän merkeissä.

Retkiohjelma:

08:10 - pääsee kyytiinTikkurilasta, hotelli Vantaan / Kaupunginmuseon edestä ja 08:30 Martinlaakson asemalta.

09:00 – lähtö Veikkolan Nesteeltä,

09:10 – Lapinkylän Kyläkaupan pysäkki ja

09:30 – Kirkkonummen Matkakeskus ( linja-autoasema ), josta kyytiin nousee myös paikallisoppaamme ja matka jatkuu kohti Siuntiota.

10:00 – saavutaan Sjundbyn kivilinnalle, joka huokuu historiallista arvokkuutta. Linna on rakennettu 1560-luvulla ja sitä ovat vuosisatojen saatossa asuttaneet kuuluisat aatelissuvut kuninkaallisine vieraineen. Onpa siellä aikaansa viettänyt myös Helene Schjerfbeck, jonka linnassa asuneet serkut pääsivät malleiksi nuoren taiteilijan teoksiin. Jo lähes 300 vuotta - Porkkalan vuokra-aikaa lukuun ottamatta - Sjundbyn tila on kuulunut Adlercreutzin suvulle ja on siis edelleen yksityisomistuksessa.

Ennen tunnin opastettua kierrosta linnassa virkistäydymme vanhassa viljamakasiinissa olevassa kahvilassa maistamalla Sjundbyn jäätelöä, jonka maut pohjautuvat suomalaisiin marjoihin - puhdas maku ja voimakkaat aromit luovat ainutlaatuisen yhdistelmän kotimaisen kerman ja maidon kera.

12:00 – alkaa olla lounasaika ja olemmekin jo Tähtelässä, Juhlatalo Holkenilla, jonka keittiössä suositaan metsän ja luonnon antimia sekä luonnonmukaisesti viljeltyjä tuotteita. Leivät ja leivonnaiset leivotaan itse tai hankitaan paikallisilta tuottajilta. Noutopöytään on katettuna juuressosekeitto, yrttinen gulassi Holkenin tapaan, uunijuurekset, lähiperunat, vihersalaatti (erilaisia salaatteja, kurkkua, pieniä tomaatteja, paprikaa), kotijuustoa, oliiveita ja punasipulia sekä saaristolaisleipää ja grahampatonkia. Jälkiruuaksi maistuu sesongin marjapiirakka ja kermavaahto orvokin kukilla. Lounaan lomassa kuulemme kulttuurikeskuksen toiminnasta ja ruokailutiloissa olevasta kokoelmasta ruotsalaista posliinia. Tutustumme myös emännän johdolla sirkushostellin ”huoneisiin” ja vanhaan holvikellariin.
       
14:00 – aikoihin tullaan Fagervikin ruukille. Yksityiskotina oleva Fagervikin kartano ja sen tilukset muodostava ainutlaatuisen 1700-luvun kokonaisuuden –kartano, kirkko, pajat ja puisto sekä punaiset mökit ovat kaunis osa maamme kulttuurihistoriaa, jonka omistajasuku haluaa säilyttää jälkipolville. Teemme kävelyn ruukkitiellä ja puutarhassa, vierailemme pajassa ja mahdollisuuksien mukaan kirkossa.

Fagervikista jatketaan Fagervikintietä Inkooseen ja edelleen takaisin Kirkkonummelle. Matkalla kuulemme mm. Inkoon kirkossa olevasta Kuolemantanssista ja pistäydymme tuliaisostoksilla – nehän kuuluvat retkeen kuin retkeen.

17:30 – aikoihin olemme viimeistään Matkakeskuksella, josta jatkamme aamun reittiä Lapinkylän kautta takaisin Veikkolaan.

Varaa oma matkasi soittamalla 09 872 6465 tai sähköpostilla: matka(a)astor.fi

Retken hinta on 85eur/hlö ja siihen sisältyy:

  • bussikuljetukset
  • paikallisoppaan palvelut Kirkkonummelta Kirkkonummelle
  • Sjundbyn linnakierros ja jäätelö
  • Holkenin lounas ja esittelykierros
  • Fagervikiin tutustuminen
  • Astor oy Matkapalvelun matkanjohtajan ja Palvelu Hytösen kuljettajan palvelut

Retken maksu- ja peruutusehdot: retken loppumaksu erääntyy kuukautta ennen retkipäivää eli 17.07. ja tämän jälkeen peruutuskuluja peritään peruutuksen syystä riippumatta seuraavasti: 29-15 vrk ennen retkipäivää peruutetuista paikoista 25eur/varaus, 14-4 vrk ennen retkipäivää 45eur/hlö retken hinnasta ja alle 3 vrk ennen koko retken hinta.