Matkakalenteri

27.01.-02.02.2019 su-la

28.02.-01.03.2019 to-pe

24.03.-30.03.2019 su-la

18.04.-21.04.2019 to-su

23.04.-28.04.2019 ti-su

28.04.-04.05.2019 su-la

25.05.-01.06.2019 la-la

05.06.-09.06.2019 ke-su

06.07.-07.07.2019 la-su

15.07.-16.07.2019 ma-ti

ROMANIA – Transilvania ja Bukarest

23.04.-28.04.2019 ti-su

1150eur/hlö

Romania on yksi Euroopan kiehtovimmista matkakohteista ja sillä on paljon tarjottavaa historian, kulttuurin, perinteiden ja luonnon saralla.

Tällä matkalla näemme kauniin Transilvanian viehättävine kaupunkeineen ja kylineen – unohtamatta Draculan linnaa vamppyyritarinoineen – sekä pääkaupunki Bukarestin, jonka kirjaimellisestikin suurin nähtävyys on massiivinen Parlamenttitalo.

Romanian matka kommunismista EU:n jäsenmaaksi on ollut pitkä, osin kivikkoinenkin ja nykyään se on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa. Ennakkoluuloja maata kohtaan on paljon – tervetuloa antamaan niille huutia huhtikuisella matkallamme!

Suorat lennot Helsinki-Bukarest, majoitukset hyvätasoisissa hotelleissa, puolihoito ja matkanjohtaja mukana koko matkan ajan.

Matkaohjelma:

23.04. tiistai – Blue Airin lento Helsinki – Bukarest klo 11:55-14:45.

Lentokentältä jatkamme Transilvaniaan Brasovin kaupunkiin ( 160km, n. 2,5 tuntia ). Majoittuminen hotelli Aro Palaceen 4*, vanhan kaupungin kupeessa. Infotilaisuus ja illallinen.

24.04. keskiviikko – Brasov ja Bran

Aloitamme päivän kävelykierroksella Brasovissa, joka oli keskiajalla Transilvanian saksien tärkeimpiä keskuksia ja kauppapaikkoja. Isoa keskusaukiota ja vanhan kaupungin katuja reunustavat kauniit keskiaikaiset rakennukset sulassa sovussa barokki- ja renessanssiajan sekä modernin arkkitehtuurin kanssa. Vierailemme suuressa Mustassa kirkossa, joka on Kaakkois-Euroopan suurimpia goottilaisen arkkitehtuurin luomuksia 1300–1400-luvuilta, vaikkakin sen holvit ovat pikemminkin barokkityylisiä. Kierroksen päätteeksi ajamme kaapelivaunulla ihailemaan ympäröivää maisemaa 1400m korkeudesta Tampa-vuorelta.

Brasovista jatkamme vajaan tunnin matkan päähän Branin kylään, jossa istahdamme lounaalle ennen vierailua Romanian tunnetuimmassa nähtävyydessä, Draculan linnassa. Kukkulan huipulla kohoava linna on vaikuttava näky torneineen eikä olekaan ihme, että Bram Stroker kuvailee sitä kirjassaan kreivi Draculasta. Linnakierroksella kuulemme sen mielenkiintoisesta ja koskettavastakin historiasta ja asukkaista sekä tietenkin 1400-luvulla eläneestä Valakian ruhtinas Vlad Tepesistä, joka seivästytti tuhansia ihmisiä ja tunnettiin lisänimellä Dracula. Illansuussa paluu Brasoviin ja ilta vapaata aikaa.

25.04. torstai – Sibiel ja Sibiu ( ajomatka n. 340km )

päivän retki vie Romanian kulttuurielämän keskukseen Sibiu´un. Kumpuilevaa maisemaa värittävät pellot lammaslaumoineen ja idyllisine pienine kylineen. Sibiun lähistöllä vierailemme ensin läheisessä vuoristokylässä Sibielissä tutustumassa paikallisiin perinteisiin ja tapaamassa mm. paikallisia hevosmiehiä. Sibiel on yksi 18 kylän nauhasta, joissa romanialaisia perinteitä ja ikiaikaisia tapoja vaalitaan ja siirretään sukupolvelta toiselle, niin kuin on tehty jo satoja vuosia. Nautimme kylässä myös runsaan maalaislounaan kotiviineineen.

Iltapäivä vietetään viehättävässä Sibiussa, joka perustettiin 1199. Kaupunki kuului I maailman-sotaan saakka Itävalta-Unkariin ja vaikka se rauhanteossa liitettiinkin Romaniaan, oli huomattava osa asukkaista saksan- ja unkarinkielisiä vielä pitkään. Vasta kommunismi sai saksalaisperäiset lähtemään sankoin joukoin Saksaan. Kaupunkikävelyllä näemme mm. Suurtorin Raatihuoneineen, Pikkutorin sekä Valehtelijoiden sillan ja kuulemme kaupungin pitkästä historiasta puolustuslinnoituksena ja kiltojen hallitsemana kauppapaikkana. Kävelykierroksen jälkeen vapaata aikaa kaupungilla ennen paluuta Brasoviin.

26.04. perjantai – Sinaia, Busteni ja Bukarest

Matkalla Bukarestiin tutustumme kahteen kuvankauniiseen linnaan: kuninkaalliseen Pelesiin ja vaikuttavaan Cantacuzinoon. Pelesin linnan rakennutti kuningas Carol I kesäasunnokseen ja se valmistui kuninkaan kuolinvuonna 1914. Kuningas halusi linnasta uniikin ja sen hän myös sai: torneineen ja puukoristeineen linna muistuttaakin alppimajaa, tosin todella isoa ja hienoa sellaista. Tyylissä näkyy myös renessanssi, italialainen tyylikkyys sekä saksalainen estetiikka. Linnaa ympäröi iso puistoalue ja taustalla siintää Karpaatit – näkymä on kuin sadusta.

Lounaalle jatketaan Bustenissa sijaitsevaan Cantacuzinon linnaan, joka tuntuu vuorenrinteeltä hallitsevan kylää. Linna valmistui 1911 ja edustaa Romanian kansallisromanttista tyyliä runsaine yksityiskohtineen. Lounaan jälkeen tutustutaan linnaan, sen historiaan ja kokoelmiin opastetulla kierroksella, jonka päätteeksi voit ihailla avautuvaa maisemaa terassilta tai kierrellä ympäröivässä puistossa katsellen lukuisia patsaita. Iltasella saavumme Bukarestiin, jossa majoittuminen keskustassa sijaitsevaan Mercure City Center -hotelliin.

27.04. lauantai - Bukarest

Tänään on aika kierrellä Bukarestia, joka sai nimensä Bucur-nimisen paimenen mukaan jo 70 vuotta eea, kun Dambovitajoen varteen alkoi muodostua Bucurin kylä. Siitä tuli Romanian pääkaupunki 1862 ja se houkutteli taiteilijoita, älymystöä ja eliittiä. Se sai kokea molemmat maailmansodat ja 1940 maanjäristyksen sekä Nicolae Ceaușescun valtakauden suuret mullistukset. Historia on pitkä ja monitahoinen. Viime vuosina kaupunki on kehittynyt huimasti ja on tänä päivänä kuin mikä tahansa muu Euroopan suurkaupunki trendikkäine kauppoineen, kahviloineen ja ravintoloineen – paitsi Parlamenttitalo, jollaista ei muualta löydy. Yhtenä maailman suurimmista rakennuksista se on uskomaton näky: 340 000m2 ja 1100 huonetta 12 kerroksessa. Sosialistisen diktaattori Nicolae Ceausescun aloittama rakennusprojekti alkoi 1984 ja sen tieltä raivattiin 22 kirkkoa, 6 synagogaa ja peräti 30 000 asuntoa – eikä Ceausescu koskaan päässyt työnsä tuloksista nauttimaan. Talokierroksella kuullaan Ceausescun valtakaudesta ja sen päättymisestä, rakennuksen huimista mittasuhteista, historiasta ja materiaaleista, joiden tarkoitus on esitellä maan luonnonvaroja. Tällaista tarinaa ei ole toista!

Parlamenttitalosta jatkamme Primaverii palatsiin, Ceausescun yksityisasuntoon, jossa kuullaan lisää hänen henkilöhistoriastaan sekä yleensä kommunismin ajasta. Palatsi sijaitsee yhdellä kaupungin hienoimmista alueista ja kierros tuo hyvin esiin kommunismin todelliset kasvot.

Kaupunkikierroksemme päättyy kävelyyn vanhassa kaupungissa, joka säästyi toisen maailman sodan tuhoilta ja Ceaucescun rakennusvimmalta. Lipscanin aluetta on kovasti entisöity viime vuosina ja kauniit talot alkavat olla entisessä loistossaan. Kujien varret ovat täyttyneet kahviloista ja ravintoloista, joista yhdessä nautimme lounaan. Iltapäivä vapaata aikaa.

28.04. sunnuntai – Bukarest ja kotimatka

Aamupäivä vielä aikaa kierrellä ja katsella Bukarestia, käydä shoppailemassa tai istahtaa kahville vanhassa kaupungissa. Puolilta päivin huoneiden luovutus ja lähtö lentokentälle, josta 15:00-17:15 Blue Airin lento Bukarest – Helsinki.

Varaa oma matkasi soittamalla 09 872 6465 tai sähköpostilla: matka(a)astor.fi

Matkan hinta on 1150eur/hlö ja siihen sisältyy:

 • lennot Helsinki – Bukarest – Helsinki, kirjattu matkatavara 32kg + käsimatkatavara 10kg
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • ohjelman mukaiset bussikuljetukset, kierrokset ja vierailut sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset ateriat: aamiainen hotellissa, yksi illallinen ja neljä lounasta
 • paikallisen, englanninkielisen oppaan palvelut ja lisäksi
 • mukana on suomalainen matkanjohtaja, joka myös kääntää opastusta olennaisilta osin

Lisämaksusta:

 • yhden hengen huone 190eur

Matka-asiakirjat:

Romania on EU-maa ja matkalla tulee olla mukana voimassa oleva passi. Tarkistattehan saamastanne varausvahvistuksesta, että nimenne on kirjoitettu kuten passissa.

Majoitukset:

Brasov, Aro Palace 4* aivan vanhan kaupungin kupeessa. Tyylikkäässä hotellissa on ravintola, baari sekä uima-allas ja spakeskus, jossa on saatavilla erilaisia hoitoja. Viihtyisissä huoneissa on kokolattiamatto, kaapeli-tv, ilmastointi ja kylpytakki.

Bukarest, Mercure City hotel 4*, keskustassa, pääkatu Calea Victoriein kauppoineen on 200m päässä ja vanhaan kaupunkiin on kävelymatkaa reilu kilometri. Ravintola-baari ja kuntoiluhuone. Mukavissa huoneissa on mm. kahvin-/teenkeittovälineet, minibaari, tv ja hiustenkuivaaja.

Maksu- peruutusehdot:

ennakkomaksu 200eur/hlö kahden viikon kuluessa varauksesta ja loppumaksu 45 vrk ennen matkaa. Mahdollisissa peruutustapauksissa peritään peruutuskuluja seuraavasti:

 • toimistokulut 100eur/henkilö, jos matka peruutetaan viimeistään 60 vrk ennen matkaa
 • ennakkomaksu 200eur/hlö, jos matka peruutetaan 59-30 vrk ennen matkaa
 • 50% matkan hinnasta, jos matka peruutetaan 30-15 vrk ennen matkaa
 • 75% matkan hinnasta, jos matka peruutetaan 14-7 vrk ennen matkaa
 • 95% matkan hinnasta, jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa

Peruutuskulut ovat samat riippumatta peruutuksen syystä – suosittelemme varmistamaan henkilökohtaisen matkustajavakuutuksen voimassa olon ja kattavuuden.

Tämä on matkapaketti, josta Astor oy Matkapalvelu on asettanut vakuuden Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon ja matkalla noudatetaan 01.07.2018 voimaan tulleita matkapakettiehtoja.