Matkakalenteri

19.08.2017 la

20.08.2017 su

27.08.2017 su

24.08.-25.08.2017 to-pe

04.09.-10.09.2017 ma-su

04.09.-08.09.2017 ma-pe

21.09.-28.09.2017 to-to

21.09.-28.09.2017 to-to

06.10.-12.10.2017 pe-to

08.10.-14.10.2017 su-la

08.10.-14.10.2017 su-la

Saksan Viinitiellä: Rüdesheim

04.09.-08.09.2017 ma-pe

1350eur

Saksan matkamme vie kuvankauniisiin maisemiin Reinin ja Moselin rannoille. Matkapäiviä värittävät viiniviljelykset ja pittoreskit pienet kylät, vanhat luostarit ja historiaa huokuvat linnat sekä tietenkin vihreää maisemaa halkovat, hiljaksiin virtaavat joet.

Majoitumme idylliseen Rüdesheim am Rheinin pikkukaupunkiin, jossa on mm. matkailijoiden suosima Drosselgasse, jonka leveys on kolme metriä ja pituus 144 metriä ja sen varrella on runsaasti matkamuistomyymälöitä. Istahda katukahvilaan ja nauti lomatunnelmasta retkien lomassa!

Matkaohjelma:

04.09.2017 – maanantai 07:50-09:25 Finnairin reittilento Helsinki – Frankfurt am Main

Suomalainen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä ja matka pääsee mukavasti alkuun. Saksassa on 13 viinialuetta, joiden yhteispinta-ala on n. 100.000 hehtaaria. Noin 2/3 tästä alasta tuottaa valkoviinirypäleitä ja punaviinirypäleitä tuotetaan noin 1/3. Viiniä viljellään alueella, joka alkaa Bodenjärvestä etelässä Reinin ja sen sivujokien varsia seuraten aina Bonnin kaupunkiin lännessä sekä Elben ja Saale-Unstrut-jokien laaksoihin idässä. Sekä ilmasto että geologiset olosuhteet vaihtelevat huomattavasti näillä alueilla.

Päivän aikana lounas ravintola Klosterschänkessa, Eberbachin luostarin yhteydessä olevassa viihtyisässä ravintolassa, jossa on historiallinen holvikatto.
Vierailemme matkan varrella sijaitsevassa Eberbachin luostarissa ( Staatsweingüter Kloster Eberbach ). Viinitila – 200 hehtaaria – on Saksan suurin ja sen omistaa Hessenin osavaltio. Vierailun aikana maistelemme kuutta eri viiniä ja samalla tutustumme luostarin tiloihin kuten tunnelmalliseen „Hospitaliin“, historialliseen ”Cabinet-kelleriin“, eleganttiin myöhäisgoottilaiseen „Kapitelsaaliin“, mahtipontiseen „Dormitoriumiin“ sekä juhlalliseen barokkityyliseen „Refektoriumiin“. Alueen tärkein rypälelajike on Riesling, josta saadaan hedelmäistä valkoviiniä. Toinen tunnettu lajike on Spätburgunder. Kierros kestää noin 1,5h ja luostarin viinimyymälässä Vinothekissa on mahdollisuus ostaa mukaan talon erilaisia viinejä.

Luostarista matka jatkuu vielä toiselle viinitilalle Georgshofiin, jossa viinimaistiaisten ja -ostosten lisäksi pääsee tutustumaan muihin paikallisiin tuotteisiin. Vielä 8km majapaikkaan, joka sijaitsee idyllisessä Rüdesheim am Rheinin kaupungissa. Majoittuminen hotelli Trapiin n. klo 19:00.

05.09.2017 - tiistai

10:15 nousemme KD-laivayhtiön laivaa ja matkaamme kohti St. Goarshausenia, jonne matka kestää noin kaksi tuntia. Alue on nimeltään Mittelrhein, jonne roomalaiset saapuivat pari tuhatta vuotta sitten. Viininviljelys alkoi täällä 500-luvulla. Voidaan sanoa, että Rein on roomalainen ja romanttinen. Lukuisat linnat ja viinirinteet jäävät varmasti jokaiselle mieleen. Kuuluisa kohta on Lorelei, jossa erään tarun mukaan noituudesta syytetty Bacharachin neito heittäytyi Reiniin ja lumosi jokilaivojen kapteenit ohjaamaan veneet murskaksi Lorelein kalliota vastaan.

12:15 jäämme laivasta St. Goarshausenista pikkukaupungissa, josta jatkamme bussilla matkaa Braubachiin. Tutustumme Marksburgin keskiaikaiseen linnaan, jonka vanhimmat osat ovat jo 1200-luvulta. Korkealla vuorenhuipulla sijaitsevaa linnaa ei koskaan onnistuttu valloittamaan eikä tuhoamaan. Myöhäinen lounas ( 16:00 ) ja paluumatkalla käymme myös ylhäällä Loreleylla, josta on hyvät näkymät yli Reinin, viinirinteiden takana alkavat metsä -ja viljelyaukiot. Takaisin hotellilla ollaan n. 19:00.

06.09.2017 - keskiviikko

09:00 lähdemme hotellilta ajelemaan kohti Moselia – kokopäiväretkeltä paluu hotellille n. 19:00. Jokilaaksossa vierailemme Burg Eltzin linnassa, jonka rakentaminen aloitettiin 1100-luvun puolivälissä. Eltzin linnaa ei ole vallattu tai tuhottu ja se on ollut aina saman suvun hallussa. Linnassa on useita pikkutorneja ja lukemattomia saleja, joista kuuluisin on Rübenachin sali. Se edustaa tyypillistä aateliston asuinhuonetta 1400-luvun puolivälissä. Kierros linnassa kestää noin 30-45 minuuttia ja pysäköintialueelta linnalle on noin 800 metrin kävelymatka läpi metsäalueen.

Seuraava kohteemme on Cochem, jonka hallitsevin näkymä on kaupungin viereisellä kukkulalla oleva Reichsburgin linna. Sen rakentamisen arvellaan alkaneen 1000-luvun alkuvuosina. Vuonna 1294 linna siirtyi Trierin hallintaan ja se laajennettiin voimakkaaksi linnoitukseksi. Kulku Mosel-joella voitiin katkaista ketjun avulla tullimaksujen keräämiseksi. Cochemista tuli kaupunki vuonna 1332 ja 1689 se tuhoutui pahoin Ranskaa vastaan käydyissä sodissa, mutta korjattiin. Linnoitus sen sijaan oli raunioina 200 vuoden ajan, kunnes se jälleen rakennettiin ja uusitusta linnasta tuli myöhäiskeskiaikaisen tyylinen. Kaupungissa on jäljellä keskiaikaisen ja myöhempien aikakausien tyylisen kaupungin kujia ja rakennuksia. Ympärillä Moselin rannoilla levittäytyvät viininviljelysalueet.

Lounas ravintola Alte Thorschänkessa, jonka rakennuksen vanhimmat osat ovat vuodelta 1332. Aikoinaan se toimi mm. postivaunujen asemana. Napoleon on yöpynyt rakennuksessa 1800-luvun alkupuolella. Muistona käynnistä on hotellissa Napoleonin sviitti alkuperäisvuoteineen.
Lounaan jälkeen vapaata aikaa ennen paluuta Rüdesheim am Rheiniin.

07.09.2017 - torstai

11:00 lähdemme kävellen hotellin lähellä olevalla köysiradalle ja ylös Niederwald -muistomerkille. Köysirata käsittää 100 puoliavointa kahden hengen hyttiä ja sen pituus on 1,4 km. Niederwald-monumentti vuodelta 1883 pystytettiin Ranskan ja Saksan välisen sodan (1870-71) muistoksi. Sodan voitto mahdollisti lukuisten pikkuvaltioiden yhdistymisen yhden keisarin alaisuuteen ja täten Saksan keisarikunnan uudelleensynnyn. Ylhäältä on upeat näkymät alas Reinille!
Loppupäivä vapaata aikaa ja illallinen Rüdesheimer Schloss -ravintolassa, joka on perinteinen Weinstube-ravintola. Live-musiikkia joka ilta, ravintolassa voi myös tanssia ja monet paikalliset tulevatkin viettämään kesäiltoja ravintolan romanttiselle terassille. Ravintola sijaitsee Drosselgassella, joka on pääturistikatu Rüdesheimissa noin 500 metrin päässä Trapp hotellista.

08.09.2017 - perjantai

10:00 Lähtö hotellilta Frankfurtiin, jonne ajomatka on liikenteestä riippuen noin 45 minuuttia. Pilvenpiirtäjiensä vuoksi Frankfurt saattaa aluksi vaikuttaa kokoistaan suuremmalta kaupungilta, mutta vajaan 700 000 asukkaan kaupungissa etäisyydet ovat kuitenkin melko lyhyitä, ja keskustassa voi hyvin kävellä nähtävyydeltä toiselle. Frankfurtin pilvenpiirtäjät ja sillat – Mainhattan – ovat modernin Frankfurtin tunnusmerkki. Toimistokäytössä olevat rakennukset ovat yleensä suljettuja yleisöltä, mutta Main Toweriin pääsemme ihastelemaan näkymiä peräti 200 metrin korkeuteen.

Torni vierailun jälkeen kävelemme läpi kaupungin nähden sen merkittävimmät nähtävyydet: Römerberg – vanhan kaupungin sydän, on aikoinaan laajasta Frankfurtin vanhasta kaupungin alueesta uudelleenrakennettu osa. Keskusaukio Römerplatzia ympäröivät värikkäät ja koristeelliset talot, ja aukio on Frankfurtin turismin todellinen keskus. Aukion tärkein rakennus on alkuperäiseen 1400-luvun asuunsa jälleenrakennettu raatihuone. Toinen merkittävä nähtävyys aukiolla on Alte Nikolaikirche-kirkko. Aivan Römerplatzin tuntumassa sijaitsee Saksan historian tärkeimpiin lukeutuva kirkko, Paulskirche. Alun perin 1700-luvulla rakennettu ja toisen maailmansodan jälkeen uudelleenrakennettu kirkko toimi vuonna 1848 kokoontumispaikkana kansalliskokoukselle, jonka tarkoituksena oli yhdistää Saksan alueen itsenäiset valtiot. Nykyään erikoisenmuotoinen pyöreä kirkkorakennus toimii museona ja vaihtuvien näyttelyjen pitopaikkana. Kaiserdomin katedraali kohoaa pilvenpiirtäjien rinnalla ja se oli pitkään Saksan keisareiden valinta- ja kruunauspaikka. Tyyliltään myöhäisgotiikkaa edustava kirkkorakennus on Frankfurtin näyttävin ja kohoaa 96 metrin korkeudellaan Frankfurtin siluettiin pilvenpiirtäjien rinnalle. Torniin voi nousta katselemaan maisemia.

Lounas Paulaner am Dom -ravintolassa, joka on saksalaistyyppinen ravintola aivan Frankfurter Domin kupeessa. Lounaan jälkeen vapaata aikaa, jonka jälkeen ajo Frankfurtin lentokentälle. 19:30-22:50 Finnairin lento Frankfurt - Helsinki

Majoitus Brühl´s Hotel Trapp - Kirchstrasse 7, 65285 Rüdesheim am Rhein - www.hotel-trapp.de

Trapp hotelli on viehättävä pikkuhotelli Rudesheim am Rheinin keskustassa, n. 500m Drosselgasselta. Hotellissa on 35 huonetta, joiden sisustus ja koko vaihtelevat. Huonevarustukseen kuuluu suihku/kylpyamme, WC, puhelin, TV, radio, minibaari.

Matkan hinta on 1350eur/hlö ja siihen sisältyy:

  • Finnairin reittilennot Helsinki – Frankfurt – Helsinki
  • suomalaisen opas-matkanjohtajan palvelut Frankfurtista Frankfurtiin
  • majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
  • puolihoito: lounaat retkien aikana ( 4kpl ) ja torstain illallinen
  • ohjelman mukaiset retket tarvittavine sisäänpääsymaksuineen
  • bussikuljetukset ohjelman mukaisesti

Lisämaksusta yhden hengen huone 120eur.

 

Tämä on valmismatka, jonka vastuullinen matkanjärjestäjä on Astor oy Matkapalvelu.