Matkakalenteri

27.01.-02.02.2019 su-la

28.02.-01.03.2019 to-pe

24.03.-30.03.2019 su-la

18.04.-21.04.2019 to-su

23.04.-28.04.2019 ti-su

28.04.-04.05.2019 su-la

25.05.-01.06.2019 la-la

05.06.-09.06.2019 ke-su

06.07.-07.07.2019 la-su

15.07.-16.07.2019 ma-ti

SAVONLINNA - ooppera Sevillan Parturi

06.07.-07.07.2019 la-su

595eur/hlö

Kesän 2019 ensimmäinen Taidetta ja oopperaa -matka vie Savonlinnan oopperajuhlille Sevillan Parturin merkeissä.

Oopperajuhlien uutuus on Rossinin Sevillan parturi, tilannekomiikan vauhtimylly, jonka käänteistä Kari Heiskasen ohjaus ottaa kaiken irti ja sen pääroolissa laulaa Ville Rusanen. Matkalla lisäksi opastetut kierrokset Kouvolan Taide- ja kaupungin museossa ja Taidekeskus Salmelassa sekä vierailu Johanna Oraksen Taidekartanossa. Matka on samalla SoileToursin 30-vuotisjuhlamatka - sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Matkaohjelma:

06.07. lauantai - lähtö Helsingistä Mikonkadulta klo 08:00 6-tietä pitkin Kouvolaan.

Vierailu Kouvolan Taidemuseossa, jossa on Sirkka-Liisa Longan näyttely sekä Kaupungimuseossa, jhossa on Myytinmurtajia ja matkantekijöitä-näyttely ja museon ensi kesän näyttelykalenteri päivittyy vielä vuoden aikana.

Näin olen nähnyt - Sirkka-Liisa Lonka: Kouvolassa syntyneen Sirkka-Liisa Longan taide saa inspiraatiota luonnosta ympäri maailmaa. Lonka on ollut isokokokoisten pastellimaalausten edelläkävijä, työstänyt taidetta käsintehdystä paperista ja loihtinut esiin Amazonin viidakon floraa ja faunaa munatemperan ja öljymaalausten avulla. Suomen luonnon lisäksi suuria innoittajia ovat olleet meri, itämainen kalligrafia ja viidakon kukat ja salaperäiset kissaeläimet. Sirkka-Liisa Lonka johdattaa katsojan kauneuden äärelle ja haastaa hänet vuoropuheluun teostensa kanssa. Näyttelyssä on esillä Longan teoksia usean vuosikymmenen ajalta uralta,  joka on jatkunut 1970-luvulta aina tähän päivään ja kymmeneen maahan usealla mantereella.

Myytinmurtajia ja matkantekijöitä: Näyttely pohtii käsityksiä suomalaisten alkuperästä, yhtenäisestä kansasta ja sen sivistämisen jaloudesta kouvolalaisin esimerkein. Sisällissota jakoi suomalaiset kahtia-myös Kouvolassa. Kouvola oli edelläkävijä koulu- ja kirjastolaitoksen kehittämisessä, mutta kuinka ristiriidatonta sivistystahto oli? Esimerkiksi Suomen paviljonki Pariisin maailmannäyttelyssä vuonna 1900 edusti ohjelmallista halua nostaa kansallista itsetuntoa. Aalto-yliopiston Medialabin kehittämää 3D-mallia Suomen paviljongista katsellessa voi miettiä, millaista kuvaa suomalaisuudesta yli 100 vuotta sitten rakennettiin ja miksi. 

Elämä Kymenlaaksossa on ollut yllättävän kansainvälistä jo satojen vuosien ajan. Kouvolaan ja Kouvolasta muutettiin ja muutetaan ahkerasti. Pietarista Kuusankoskelle muuttanut Fabergén korusuunnittelija Alma Pihl, Elimäeltä Kööpenhaminaan  ja Amerikkaan muuttanut keksijä Eric Tigerstedt, Viipurista Kouvolaan sodan jaloista tullut Papulan vesitehdas ja monet muut kertovat vuosisataisesta muuttoliikkeestä Kouvolan seudulla. Muuttoliike jatkuu voimakkaana edelleen.

Päivän aikana yhteinen ruokailu. Matka jatkuu Savonlinnaan ja majoittuminen.

19:00 SEVILLAN PARTURI, esityskieli italia. Tekstitys suomeksi ja englanniksi. Esityksen kokonaiskesto n. 3 tuntia, yksi väliaika.

Rossinin kekseliäs ja hauska musiikki synnyttää oopperassa harvinaista tilannekomiikkaa, joka inspiroi ohjaaja Kari Heiskasta vauhdikkaaseen esitykseen. ”Siinä on yllätyksiä ja toiminnallisuutta, se on kaikin puolin värikäs farssi”, luonnehtii hän Sevillan parturia. Juonihan on koomisissa oopperoissa aina sama: ensin asiat sotketaan, sitten ratkaistaan. Lopussa kaikki ovat onnellisia, varsinkin sopraano ja tenori, koska he saavat toisensa ilman, että kukaan kuolee.

Muotisuunnittelija Teemu Muurimäki tekee Savonlinnassa ensimmäisen oopperapuvustuksensa. ”Tarinan hahmot naamioituvat toisiksi hahmoiksi, mutta yleisön pitää silti pysyä kärryillä, kuka on kuka. Se pitää ottaa puvuissa huomioon.” Olavinlinnan olosuhteet eivät häntä säikytä, ne ovat hänelle jo Savonlinnan ”rakkaan ja tärkeän” taidelukion ajoilta tutut.

Kapellimestari: Frédéric Chaslin. Ohjaaja: Kari Heiskanen. Lavastussuunnittelija: Antti Mattila. Pukusuunnittelija: Teemu Muurimäki. Valaistussuunnittelija: William Iles. Kuoromestari: Matti Hyökki.

Rooleissa mm: Alexey Tatarintsev (Kreivi Almaviva), Raffaele Raffio (Tohtori Bartolo), Laura Verrecchia (Rosina), Ville Rusanen (Figaro), Joonas Asikainen (Fiorello), TBA (Ambrogio), Päivi Pylvänäinen (Berta), Shavleg Armasi (Basilio). Savonlinnan Oopperajuhlakuoro, Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri

07.07. sunnuntai

aamiainen hotellissa.

10:00 lähtö Punkaharjulle, jossa vierailu Johanna Oraksen Taidekartanossa TAI vaihtoehtoisesti vapaa-aikaa Savonlinnassa, vaikka käydä Savonlinnan torilla.

Puolilta päivin matka jatkuu kohti Mikkeliä ja Tertin kartanoa, jossa nautitaan pitopöytä lounas ja hetki vapaa-aikaa käyskennellä puutarhassa ja kierrellä putiikeissa. Lounaan jälkeen jatkamme kohti Mäntyharjua ja 30-vuotta täyttävää Taidekeskus Salmelan vaihtuvia taidenäyttelyitä. Ensi kesän taiteilijat julkaistaan tammikuussa. 

Myöhemmin iltapäivällä matka jatkuu takaisin Lahteen ja Renkomäen pysähdyksen jälkeen kohti Helsinkiä, jonne saavutaan n. klo 20:00.

Varaa oma matkasi soittamalla 09 872 6465 tai sähköpostilla: matka(a)astor.fi

Matkan hinta on 595eur/hlö ja siihen sisältyy:

 • kuljetukset ilmastoidulla hyvätasoisella bussilla Helsingistä lähtien
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisella hotelli Pietari Kylliäisessä
 • oopperalippu A-katsomossa
 • lounas molempina päivinä
 • sisäänpääsymaksut ja opastetut kierrokset ohjelman mukaan,
 • matkanjohtajan palvelut kokomatkan ajan

Lisämaksusta: yhden hengen huone 55eur ( rajoitettu määrä )

Nais-/miespaikat mahdollisia, mikäli löytyy toinen kiinnostunut jakamaan huone. Muussa tapauksessa yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone.

Savonlinnan oopperamatkalla on erikoismaksu- ja peruutusehdot:

Ennakkomaksu 200eur viikon kuluessa varauksesta ja loppumaksu kuusi viikkoa ennen matkaa. HUOM! Ennakkomaksu sisältää oopperalipun, jonka osuudesta ei palautusta 31.01.2018 jälkeen.

Mahdollisessa peruutustapauksessa kuluja peritään seuraavasti:

 • mikäli matkan peruutus tapahtuu yli 160 vrk ennen matkan alkua, ei kuluja.
 • 159-60 vrk ennen matkan alkua, ennakkomaksu 200eur/hlö
 • 60-31 vrk 50% matkan hinnasta
 • 30-16 vrk 75% matkan hinnasta
 • 15-08 vrk 90% matkan hinnasta
 • 07-00 vrk 100% matkan hinnasta

Peruutuskulut ovat samat peruutuksen syystä riippumatta, joten suosittelemme tarkistamaan oman matkustajavakuutuksen voimassa olon ja kattavuuden hyvissä ajoin ennen matkaa.

Matkan järjestäjä SoileTours Oy on Kuluttajaviraston hyväksymä rekisteröity matkanjärjestäjä.