Matkakalenteri

17.09.-23.09.2018 ma-su

21.10.-27.10.2018 su-la

26.10.-17.11.2018, 22vrk

16.11.-21.11.2018 pe-ke

20.12.-27.12.2018 to-to

SAVONLINNA - oopperajuhlat Patarouva

06.07.-07.07.2018 pe-la

571eur/hlö

Savonlinnan kesän uutuusooppera Pjotr Tšaikovskin Patarouva on visuaalisesti häikäisevä ja tiivistunnelmainen ooppera, joka herättää eloon romantiikan ajan pietarilaiset seurapiirit. Patarouva vaatiii kuoron maksimi kokoonpanon ja tarjoaa huikeita sointielämyksiä Olavinlinnan näyttämöllä.

Oopperamatkan ateriat nautitaan Kenkäveron ja Tertin kartanon lounaspöydissä, ja niiden lisäksi on aikaa myös puutarhoissa kiertelyyn ja putiikeissa käyntiin. Matkalla lisäksi opastetut vierailut Heinolan kaupungin- ja taidemuseoissa sekä taidekeskus Salmelassa.

Matkaohjelma:

06.07. perjantai - 08:00 kokoonnumme Helsingissä Mikonkadun tilausajolaiturilla, Aleksis Kiven patsaan läheisyydessä. Pysähdymme tauolle Lahden Renkomäen ABC-llä, josta matka jatkuu Heinolan taide- ja kaupunginmuseon näyttelyihin. Kaikki kohteet sijaitsevat Kauppakadun varrella, kävelymatkan päässä toisistaan. Kaupunginmuseolle suunnitteilla näyttely pukeutumisen historiasta n. 100 viimeisen vuoden ajalta. Taidemuseon ja Kivalterin talon näyttely tiedot päivittyvät talven aikana.

Heinolan näyttelyiden jälkeen matkamme jatkuu Mikkeliin Kenkäveroon, jossa nautitaan kesäinen lähiruokabuffee. Aikaa myös puutarhassa ja putiikeissa kiertelyyn. Kenkäverosta jatketaan kohti Savonlinnaa, ja majoittuminen Pietari Kylliäiseen, joka sijaitsee aivan Olavin linnan kupeessa. Iltapäivällä omaa aikaa ennen oopperaa, esim. Teosesittelyyn.

Illan Ooppera klo 19.00 - PATAROUVA

Esityskieli venäjä. Tekstitys suomeksi ja englanniksi. Esityksen kokonaiskesto n. 3 tuntia. Yksi väliaika.
Elämä on peliä - Ooppera perustuu Puškinin tarinaan rikastumista pakkomielteisesti tavoittelevasta uhkapelurista Hermanista ja mystisestä kreivittärestä, jonka kuiskitaan tietävän voiton kortit. Juoneen kietoutuu tietenkin myös rakkaus – sekä alati läsnä oleva kuolema.

Patarouva syntyi Tšaikovskilta vain 44 päivässä. Päiväkirjamerkintöjen perustella säveltäjä samastui sävellysvaiheessa intensiivisesti epätoivoiseen Hermaniin. Tšaikovski pitikin Patarouvaa parhaimpana oopperanaan.

Ohjaaja Jere Erkkilä tunnetaan musiikkia arvostavista ohjauksista, joissa on aina oivaltavaa jujua. ”Tšaikovskin hieno musiikki antaa mahdollisuuden tuoda mukaan yllätyksellisyyttä ja myös aivan erityistä näyttävyyttä. Mukana on suuria kuoro- ja tanssikohtauksia, joissa katsoja saa vain nauttia”, lupaa Erkkilä.

Musiikinjohto: Alexander Vedernikov, Ohjaus: Jere Erkkilä, Lavastus: Jani Uljas, Puvut: Erika Turunen, Valaistus: William Iles, Koreografia: Reija Wäre, Kuoron valmennus: Matti Hyökki

Rooleissa: Mika Pohjonen (Herman),Tommi Hakala (Kreivi Tomski), Ilkka Hämäläinen (Tšekalinski), Koit Soasepp (Surin), Heikki Halinen (Tšaplitski), Jouni Kokora (Narumov), Juha Riihimäki (Seremoniamestari), Elena Zaremba (Kreivitär), Irina Churilova (Lisa), Yulia Masurova (Polina), Jeni Packalen (Kotiopettajatar), Suvi Väyrynen (Maša), Suvi Väyrynen (Chloë), Yulia Masurova (Daphnis), Tommi Hakala (Pluto), Savonlinnan- Oopperajuhlaorkesteri, Oopperajuhlakuoro ja Oopperajuhlien lapsikuoro

07.07. lauantai - aamiainen hotellissa ja aamupäivä aikaa käydä Savonlinnan torilla.

Puolilta päiväin matka jatkuu kohti Mikkeliä ja saavumme viehättävään Tertin kartanoon lounaalle. Vieraiden kestitsemisellä on Tertissä pitkät perinteet. Kartanon keittiö loihtii itse tuotetusta lähiruoasta kansainvälisen tason elämyksiä. Vakuutena siitä on mm. arvostettu Chaine des Rotisseurs –kilpi. Vilja, vihannekset, mausteyrtit, marjat ja sienet ovat omien maiden antimia.

Ennen lounasta aikaa käyskennellä puutarhassa ja kierrellä putiikeissa ja lounaan jälkeen jatkamme kohti Mäntyharjua ja Salmelan vaihtuvia taidenäyttelyitä. Ensi kesän taiteilijat julkaistaan tammikuussa.

Myöhemmin iltapäivällä matka jatkuu takaisin Lahteen ja Renkomäen pysähdyksen jälkeen kohti Helsinkiä, jonne saavutaan n. klo 20:00.

Varaa oma matkasi soittamalla 09 872 6465 tai sähköpostilla matka@astor.fi

Matkan hinta on 571eur/hlö ja siihen sisältyy:

 • tilausbussi kuljetukset ohjelman mukaan
 • majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella Hotelli Pietari Kylliäinen.
 • ohjelmassa mainitut ateriat ( Kenkävero ja Tertti )
 • oopperalippu A-katsomossa, riveillä 6-7
 • sisäänpääsymaksut ja opastetut kierrokset ohjelman mukaan ( Heinolan taide- ja kaupunginmuseo ja taidekeskus Salmela )
 • matkanjohtajan palvelut kokomatkan ajan

Lisämaksu yhden hengen huoneessa 52eur.

Peruutusehdot: Mikäli matkan peruutus tapahtuu yli 120 vrk ennen matkan alkua ei peruutuksesta peritä kuluja muutoin kuin oopperalipun osalta, jossa viimeinen kuluton peruutuspäivä 2.3.2018. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista kulut ovat:

 • 119-100 vrk ennen matkan alkua toimistokulut 50eur
 • 99-50 vrk 10% matkan kokonaishinnasta
 • 49-22 vrk 25%
 • 21-15 vrk 50%
 • 14-07 vrk 75%
 • 06-00 vrk 100%

 

Tämä on valmismatka, jonka vastuullinen matkanjärjestäjä on Soile Tours oy.