Matkavakuutus antaa turvaa

Vaikka harvoin matkoilla mitään sattuu on matkavakuutus aina hyvä olla olemassa. Vahingon sattuessa on asioiden hoitaminen ja omasta itsestä huolehtiminen tärkeintä ja ajateltavaa riittää ilman raha-asioiden miettimistä.

Matkavakuutukset korvaavat myös matkan peruuntumisesta aiheituneita kuluja - tarkistathan oman vakuutuksesi kattavuuden. 01.07.2018 voimaan tulleiden Yleisten matkapakettiehtojen mukaan veloitettavat peruutuskulut ovat samat peruutuksen syystä riippumatta.

Suosittelemmekin tarkistamaan oman matkustaja- ja mahdollisesti matkatavaravakuutuksen voimassa olon sekä kattavuuden jo heti matkan varausvaiheessa. Kertavakuutuksen voimassa olo alkaa heti kun matkavakuutus on maksettu ja tavallisesti kattaa myös ennen matkaa sairaustapauksen vuoksi matkan peruutuksesta aiheutuneet toimistokulut ja esim. matkalla lentokentälle tapahtuneet tapaturmat; matka alkaa heti kotioven sulkeuduttua.

Eri vakuutusyhtiöiden vakuutuksissa on eroja, joten vakuutusehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti. Mm. nämä vakuutusyhtiöt tarjoavat kattavia matkavakuutksia, joita voi ostaa suoraan verkkopalveluista:

OP - matkustajavakuutus

Lähitapiola - matkustajavakuutus

If - matkustajavakuutus

Fennia - matkustajavakuutus