Hyvä tietää

Matkan varaaminen ja maksaminen

Matkaa varatessa tarvitsemme varaajan nimen lisäksi osoitteen ja puhelinnumeron, josta matkalaiset tavoittaa tarvittaessa päivisin ja iltaisin/viikonloppuisin sekä kaikkien lähtijöiden nimet ja laivamatkoille syntymäajat ja kansalaisuudet.

Matkan varattuasi saat varausvahvistuksen/laskun. Tarkista varausvahvistuksesta, että siihen on merkitty kaikki palvelut, kuten olet ne halunnut varata. Suosittelemme myös tutustumaan tarkoin matkanjärjestän esitteeseen ja erityisesti kohdemaan hyvä tietää- ja yleistä osioihin.

Matkustajan velvollisuuksiin kuuluu huolehtia, että matkaan oikeuttavat asiapaperit, kuten matkustusasiakirjat ( esim. passi ) ja mahdollinen viisumi, ovat kunnossa. Monissa maissa passin tulee olla voimassa joitain kuukausia matkan jälkeenkin, suosittelemmekin, että passi olisi aina voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Matkan maksaminen tapahtuu pankkisiirrolla tai käteisellä toimistoomme. Yli kahden sadan euron matkoilla ennakkomaksu ( matkan kokonaishinnasta riippuen 50-200eur) erääntyy noin viikon kuluessa vahvistetusta varauksesta ja loppumaksu kuukautta ennen matkaa. Alle kahden sadan euron matkoilla eräpäivä on yleensä kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Maksuehdoissa saattaa olla poikkeuksia matkanjärjestäjästä riippuen.

Matkojen toteutuminen riippuu osallitujamäärästä. Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, mikäli matkalle ei ole riittävästi lähtijöitä ja tässä tapauksessa siitä ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkaa.

Peruutustapauksissa noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja tai matkanjärjestäjän erikoisehtoja. Pääsääntöisesti matkan voi peruuttaa toimistokuluilla ( 50eur/hlö ) kuukautta ennen matkaa ilman erityistä syytä. Tämän jälkeen peritään peruutuskuluina ajankohdasta riippuen 50% - 100% peruutuskulut.

Muuta huomioitavaa

Matkavakuutus on aina hyvä olla olemassa ja suosittelemme sen ottamista jo heti matkan varauksen jälkeen. Ellei sinulla ole vuosivakuutusta, saat matkakohtaisen Eurooppalaisen matkavakuutuksen kätevästi toimistostamme. Useimmat matkavakuutukset kattavat myös matkan peruutuksesta aiheutuneet kulut. Tarkista aina matkavakuutuksen sisältö omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Oma rokotussuoja on hyvä tarkistaa aika ajoin. Kaikille suositeltavat perusrokotukset ovat jäykkäkouristus ja kurkkumätä ( tetanus ), polio sekä A-hepatiitti. Varsinkin Euroopan ulkopuolelle matkustettaessa saattavat myös muut rokotukset olla tarpeen ja silloin kannattaakin olla yhteydessä omaan lääkäriin. Maakohtaisia suosituksia löytyy myös mm. Rokote.fi -sivuston matkailijan rokotukset -osiosta.