Matkustusasiakirjat

Matkustettaessa on matkustajan pystyttävä aina todistamaan henkilöllisyytensä virallisella asiakirjalla.

Pohjoismaat:

Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa matkustettaessa henkilöllisyyden voi tarvittaessa todistaa passilla, virallisella henkilöllisyystodistuksella tai ajokortilla.

EU-maat:

Alankomaat/Hollanti, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tsekki, Unkari ja Viro edellyttävät, että matkustaja pystyy todistamaan henkilöllisyytensä joko voimassa olevalla passilla tai virallisella henkilöllisyystodistuksella.

Tummennetulla merkityt maat kuuluvat Schengen-alueeseen. Schengen-alueella maasta toiseen matkustettaessa ei ole matkustusasiakirjan rajatarkastuksia - tästä huolimatta vaadittu asiakirja tulee olla mukana matkalla.

Muu Eurooppa:

Liechtenstein, San Marino ja Sveitsi hyväksyvät passin lisäksi virallisen henkilöllisyystodistuksen matkustusasiakirjana. Suosituista matkailumaista siis esimerkiksi Andorra, Kroatia, Monaco, Montenegro, Turkki ja Venäjä edellyttävät passia.

Kaikkiin muihin maihin matkustettaessa tulee olla voimassa oleva passi.

Monissa passia vaativissa maissa edellytetään myös, että passi on voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan jälkeen ja lisäksi saatetaan vaatia erillinen viisumi.

Tälle sivulle keräämämme tieto tarvittavista matkustusasiakirjoista koskee Suomen kansalaisia, muiden maan kansalaisten tulee tarkistaa omaa maataan koskevat määräykset.

Julkaistu: 05.08.2009 klo 12:33